Hurmetta ja lurexia

helmikuu 16, 2008

Ennen hamassa tulevaisuudessa odottavia tupareita tarkoituksenamme on J:n kanssa laittaa kämppää vieraskelpoiseksi. Uusien huonekalujen ja mattojen ohella makuuhuoneen maalaaminen on suunnitelmissa. Eilen haimme makuuhuoneeseen uudet verhot (tai verhon), eikä maksaneetkaan kuin reipas kolmisen sataa. Mut hienot ovat. Hommasimme tikkurilan värikartan, josta olemme funtsineet makkarin värimaailmaa.

Jotta tulevaa väritystä olisi edes vähän helpompi hahmottaa, päätin testata unohtuneita Gimp-”taitojani”. Otin makuuhuoneesta legendaarisella pokkarillamme tärisevän otoksen ja Gimp käyntiin. Scissor Select Tool on erittäin kätevä työkalu eriväristen alueiden valitsemiseen. Ei tarvi kuin klikkailla alueiden rajalla ja polku kulkee kuin taianomaisesti haluttua reunaa pitkin. Ihmeellistä. Toki polkua voi tuunailla myös jälkikäteen ja lopuksi vielä pikamaskilla (shift-q) viimeinen hionta ja hyvä tulee. Kun alue oli suunnilleen saatu valittua, loin uuden layerin ja väritin valinnan halutulla värillä. Lopuksi layerin tyypiksi ”multiply”, ikkunaan Hasselhoff ja reunojen pehmennys vielä Blur / Sharpen Toolilla, niin ihan kiva tuli. Toki seinän reunat olisi voinut vielä siistiä suoriksi, mutta se sai tällä kertaa jäädä.

Ja lopputulos:

Gimpattu makkari

Powered by WordPress