Hurmetta ja lurexia

maaliskuu 27, 2008

Ostaisitko auton tältä mieheltä?Sunnuntaina kuume otti ja nousi ja samalla näköjään pukkasi silmätulehduksen oikeanpuoleiseen silmään. Eilettäin sama näytti tulleen myös toiseen silmään ja nyt molemmat ovat tuon näköiset kuin kuvassa. Tuo kellertävä väri on peräisin työterveyslääkärin pullosta. Värin ja vihreän valon avulla hän tarkisti, ettei silmistä löydy mitään vaurioita tms. En sitten hoksannut paljoa peilailla lääkäriltä lähdön jälkeen ja sainkin lukemattomia katseita ohikulkijoilta.

Matka kaupungilta takaisin kotiin olikin yhtä helvettiä. Kävelin ensin töistä Raksilan Prismaan, josta kävin ostamassa eineksiä huomista äijien iltaa varten ja sieltä tallustelin takaisin kahden painavan muovikassin kanssa. Bussi ei ollut tulossa vielä aikohin, joten kävin parissa kaupassa kääntymässä ja Hesessä imemässä pikaisen burgerin pahimpaan nälkään. Kun bussi nro 5 lopultakin saapui, hyppäsin väsyneenä kyytiin. Tuiran jälkeen bussi kuitenkin otti ja kääntyi oikealle vaikka olisi pitänyt jatkaa suoraan. Hetken ihmeteltyäni painoin pysähtymispainiketta ja pääsinkin jäämään pois jossain Itä-Tuiran huitteilla. Ulos hypätessäni huomasin bussin numeron olleenkin 8 eikä 5 ja määränpäänä Kiiminki eikä Jylkynkangas. ”Saatana”, tokaisin ja lähdin talsimaan kohti Merikosken pysäkkiä. Onneksi lääkäri määräsi silmätippoja ja -voidetta. Ehkä seuraavalla kerralla nousen oikeaan bussiin.

Noh, juuri risteysalueelle päästyäni ohitse kiisi bussi numero 4, eli se toiseksi paras bussi. Nelosen pysäkiltä kun on vain kilometrin verran kotiovelle. Noh, menin pysäkille ja huomasin että bussi numero 7 tulee muutaman minuutin kuluttua ja sen määränpäänä oli Kuivasranta. Muistinkin nähneeni seiskan joskus samoilla reiteillä muiden tuttujen bussien kanssa. Nousin siis seiskan kyytiin kun se pysäkille saapui. Norssin t-risteyksessä bussi kuitenkin lähti vasemmalle odottamani oikean sijaan ja jälleen jäin kyydistä ja kävelin puolisen kilometriä takaisin päin tuttujen bussien reitille. Katsoin kännykällä linjakkaasta aikatauluja ja seuraavaa nelosta pitikin odotella noin vartti. Nelosen kyydistä jäin Oinaansuolla ja kävelin sen vajaan kilometrin verran kotiin.

Powered by WordPress