Hurmetta ja lurexia

huhtikuu 25, 2008

Kiroilua Apachen kanssa

Filed under: Ohjelmointi — Olli @ 19:33

Olen viime päivät työstänyt pienimuotoista päivitystä oulurastisivustolle ja pari päivää tehtyäni muutokset suoraan tuotantoversioon, päätin viimein siirtää koko roskan kehitysympäristöön omalle koneelle. Pari päivää sitten koneelle pätkähti myös tuore versio Ubuntusta, 8.04 LTS (Hardy Heron) ja sen seurauksena Apache sanoi jostain syystä sopimuksensa irti. Aikani sen kanssa tapeltuani päätin asentaa koko roskan uudelleen, sillä apt-get tekee siitä jopa hauskaa.

Tein oulurastiprojektille oman VirtualHostin kopioimalla default-tiedoston hakemistosta /etc/apache2/sites-available/ samaan hakemistoon uudella nimellä ja säädin sen asetukset kuntoon ja enabloin koko roskan. Sivusto käyttää hyväkseen Apachen mod_rewrite-mokkulaa siistien osoitteiden vuoksi ja jostain syystä pyynnöt tyyliin http://oulurastit/kalenteri/ ohjautuivat tiedostoon http://oulurastit/kalenteri.php ja samoin kävi muidenkin sivujen kohdalla. Pari tuntia asetustiedostoja ja Apachen dokumentaatiota tutkittuani bongasin kopioidusta VirtualHostin asetustiedostosta päällä olevan MultiViews-option, joka teki tuon edellämainitun tempun. Eli mikäli tuo asetus on päällä, Apache koittaa löytää suunnilleen sinne päin olevan tiedoston ja ohjaa pyynnön siihen. Siispä miinus MultiViews-direktiivin eteen ja homma jatkuu.

Powered by WordPress