Hurmetta ja lurexia

huhtikuu 30, 2008

TDAG

Filed under: Pelihommat — Olli @ 07:07

Tämä päivä tulee jäämään historiaan päivänä, joka tunnetaan nimellä The Day After GTA IV (TDAG). Muutaman tunnin kerkesin eilen kuupoilla pitkin Liberty Cityn kaupunkia ja olihan se kaiken tämän hypetyksen arvoista, voi pojat. Joitakin mieleen jääneitä juttuja eilisen tiimoilta:

  • Kaupunki on valtava, siis aivan järkyttävän suuri. Eilenkin ehdin vain pyöriä kotinurkilla (tai serkkupojan kotinurkilla), mutta jo siellä meinasin aika-ajoin eksyä. Onneksi on GPS.
  • Hellua keilaamaan viedessäni törmäsin ohikävelevään naisihmiseen ja häneltä lensi kahvimuki kädestä :) Sinne jäi pihalle kiroilemaan.
  • Grafiikka on kaunista, joskin jonkun verran sahalaitaa esiintyy. Onneksi se väheni rutkasti pakottamalla telkkari 1080p-tilaan. Ja piirtoetäisyys on järkyttävän pitkä.
  • Radiokanavat ovat mainioita. Kuulin mm. mainoksen realitysarjasta ”America’s Next Top Hooker”. Mainoksessa kuului otoksia sarjan tapahtumista, kuten tyypillistä riitelyä ja taisipa jossain välissä joku sarjan kilpailijoista huudahtaa jotain tyyliin ”I can’t feel my legs!” :D
  • Juovuksissa liikkuminen (sekä jaloin että autolla) on toteutettu todella hauskasti. Yritin pysyä kaistojen välissä (olihan sentään tyttis kyydissä), mutta niin vain puhelintolppaa lakosi kotimatkalla.
  • Kännykkä on tosi kätevä ja hyvä uudistus. Lähes kaikki kontaktit ja yhteydenotot tapahtuvat sen kautta ja myös moninpeliin pääsee näppärästi sen avulla. Heti aluksi piti tietysti vaihtaa soittoääni hieman raflaavampaan. Soittoääniä voi ilmeisesti tilata myös jostain… pitääpä ottaa selville.

Moninpeliä en päässyt kokeilemaan, sillä Rockstarin serverit olivat ymmärrettävästi julkaisupäivänä hieman kovilla. Tänään taitaa pelit jäädä vappuhulinoista (grillausta ja muuta) johtuen hieman vähiin, mutta ehtiihän tuota myöhemminkin :)

Powered by WordPress