Hurmetta ja lurexia

lokakuu 8, 2008

… ja vitut!

Näköjään oli sivusto ollut taas tovin saavuttamattomissa, kiitos tuon saatanan kätyrin, Futuron Internetin. Kiva kun ilmoittavat päivityksistä näin jälkikäteen ja yleensä vasta sitten kun asiakkailla ilmenee ongelmia ja silloinkin ainoastaan omilla nettisivuillaan. Nytkin näköjään pukannut hyvän tovin Internal Server Erroria tiedostojen oikeuksista johtuen. Samasta syystä lakkasi OTPS:n sivujen hallintapaneelin wysiwyg-editori toimimasta. Saihan sitäkin ihmetellä taas, perkele. Tarkoitus on ollut jo kauemmin parjata tuota em. paskakasaa, jota myös palveluntarjoajaksi joku on erehtynyt kutsumaan. Ei vaan ole oikein viitsinyt kun sivusto tälläkin hetkellä on heidän palvelimellaan. Nyt lienee kuitenkin aika ottaa kirahvia sarvista ja kakistaa ulos kaikki parin vuoden aikaiset patoutumat.

Köyhänä opiskelijana aikoinaan hommasin ensimmäisen weppihotellin Verkkomestarilta (nyk. RackGlobal) edullisen hinnan vuoksi. Palvelu oli ystävällistä, mutta luotettavuus oli aika heikkoa. RackGlobalista ei nyt kuitenkaan enempää, mutta sen verran kuitenkin että sitäkään firmaa en nykyään suosittelisi edes vihamiehilleni. Todella heikkoa on taso nykyään. Mutta takaisin Futuroniin, josta pari vuotta sitten hommasin webhotellin edullisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Aikaisemmin olin pyrkinyt kiertämään lafkan kaukaa, sillä firman toiminta vaikutti vähintäänkin epäilyttävältä. Futuronin nettisivuilla oli nimittäin taannoin foorumi, jonne sitten alkoi vähitellen kertyä aika paljon vikailmoituksia. Aluksi ilmoitukset kuitattiin tylysti tai niihin jätettiin vastaamatta. Seuraavaksi ilmoituksia alettiin sensuroimaan ja poistamaan ja lopulta koko foorumi suljettiin. Olihan runsaat vikailmoitukset tietysti huonoa mainosta firmalle.

Noh, hyvän tarjouksen nähdessäni päätin viimein kokeilla Futuronia. Aluksi kaikki tuntuikin menevän mainiosti, vaikkakin lyhyitä katkoksia oli silloin tällöin. Kesällä 2007 alkoi kuitenkin tapahtumaan. Keväällä olin tehnyt erään ohjelmointikurssin harjoitustyöksi näppärän mobiiliblogin, jonne lähettelin kännykällä näpsimiäni kuvia suoraan luurista käsin. Kesällä myös väsäsin ensimmäisen version blogistani. Joskus heinäkuun lopulla kuitenkin kaikki sivustoni tiedostot olivat kadonneet täysin yhtäkkiä. Tuolloin loppukesästä firmalla oli meneillään sivustojen siirto kotimaisille palvelimille, joka ei tainnut muutenkaan sujua ihan ongelmitta. Itse asiassa koko touhu oli varsin kummallista, sillä firma lähetti sähköpostia asiakkaille asiasta ja asiakkaiden piti erikseen ilmoittaa jos EIVÄT halunneet sivujaan siirrettävän. Luonnollisesti sivujen siirrosta perittiin maksu. Netistä saikin lukea myöhemmin vihaisten asiakkaiden kommentteja tapahtuneesta, sillä usein kesällä sitä sähköpostia ei lueta niin usein ja sitten kun jossain välissä postilaatikkoon alkaa tipahtelemaan perintäkirjeitä maksamattomista laskuista, niin eihän se paljoa hymyilytä.

Itse kuitenkin luin sähköpostin ja maksoin muutaman euron siirtomaksun nopeampien yhteyksien toivossa. Ilmeisesti siirrossa kuitenkin meni joku reisille ja eräs kaunis päivä kaikki edellisten 3-4 kuukauden aikana tekemäni tiedostot olivat teillä tietämättömillä. Tiedustelin asiaa Futuronin asiakaspalvelusta 31. heinäkuuta ja seuraavana päivänä sainkin vastauksen ja mobiiliblogin takaisin. Normiblogi oli kuitenkin edelleen kateissa. Olin jälleen yhteydessä asiakaspalveluun elokuun 1. päivä, mutta mitään vastausta ei kuulunut. Seuraavan kerran tiedustelin kadonneiden tiedostojen perään 16. elokuuta jälleen ilman vastausta. Jälleen 26. elokuuta yritin heihin ottaa yhteyttä, enkä tälläkään kertaa saanut vastausta. Vaikka perin kärsivällinen henkilö olenkin luonteeltani, niin tässä vaiheessa alkoi jo hieman kävyt syttymään ja elokuun 31. päivä lähettämäni viestin ilmapiiri olikin jo varsin tummanpuhuva. Yllättäen seuraavana päivänä sainkin viimein vastauksen ja sen sisältö oli seuraava:

Meillä ei ole mitään ongelmia, eikä asialle voida enää tehdä muuta. Asia ei ole meidän korjattavissamme.

Että kiitti vaan. Sillä samalla punaisella hetkellä tuon luettuani lähetin viestin Futuronille, jossa pyysin heitä irtisanomaan palvelun. Siitä PUOLITOISTA VIIKKOA myöhemmin sain heiltä viestin, jossa kerrottiin sivun osoite, missä palvelun voi irtisanoa ja sen teinkin. Olin kuitenkin saanut laskun jo toisesta vuodesta, sillä tuolloin 1.9. tuli tasan vuosi täyteen Futuronin asiakkaana. Ymmärrettävistä syistä kieltäydyin kuitenkin kohteliaasti maksamasta laskua, kunnes sain perintätoimistolta kirjeen. En kuitenkaan jaksanut enää tapella asiasta, joten maksoin laskun ja päätin kärvistellä kuitenkin vielä Futuronin hoteissa. Ihme ja kumma, firma oli kuitenkin kerrankin tehneet niin kuin olin halunnut ja olivat irtisanoneet palvelun vaikka laskunkin olin maksanut. Palvelu oli heidän mukaan irtikytketty tuolloin 1.9. vaikka siitä yli kymmenen päivää myöhemmin käskivät käyttää siihen tarkoitettua erillistä lomaketta. En mielelläni käytä näitä nykyään ah, niin trendikkäitä weppilyhenteitä, mutta silloin olo oli jotakuinkin wtf ja ilme o_O.

Noh, jälleen lähetin heille tulikivenkatkuisen viestin ja kehoitin heitä maksamaan takaisin rahat palvelusta, jonka olin maksanut ja jonka he olivat sulkeneet. Ja oikein arvasitte, ei vastausta heidän taholtaan. Parisen viikkoa myöhemmin otin jälleen yhteyttä ja tällä kertaa pyysin rahoja takaisin TAI vaihtoehtoisesti palvelun uudelleenkytkemistä. Uhkasin myös vetäväni pari muuta ylläpitämääni (ei maksamaani) sivustoa heiltä pois, mikäli jompikumpi toiveistani ei toteudu. Ja kas, yllättäen seuraavana päivänä wonderboy.info oli jälleen pystyssä. Uudelleenavauksesta jouduin kuitenkin pulittamaan 5 euroa. Sivusto oli kuitenkin jollain ikivanhalla palvelimella, mutta kuin ihmeen kaupalle he siirsivät sivuston entiselle palvelimelle kun sitä heiltä pyysin. Vanhat tiedostot olivat kuitenkin edelleen kateissa, mutta niiden suhteen olinkin jo heittänyt toivoni.

Talvi menikin Futuronin asiakkaana rattoisasti, vaikkakin lyhyitä katkoksia oli usein. Alkusyksystä siirsin Oulurastien nettisivut tuonne oman weppihotellini alaisuuteen, sillä RackGlobalilla tuli usein loppukuusta sivustolle varattu siirtokaista täyteen. Ongelmitta ei kuitenkaan selvitty tänäkään syksynä. Syyskuun alussa sivuston paikalle oli ilmestynyt tukuttain mainoksia ja teksti ”Coming soon – check back!”. Pitkällisen kirjevaihdon jälkeen sivusto palasi taas toimintaan ainoastaan mennäkseen uudelleen tuohon em. tilaan useita kertoja. Lopulta mainoksetkin katosivat ja tilalla oli ainoastaan teksti ”Notice: This domain name expired on 09/07/08 and is pending renewal or deletion”. Iiihanaa. Jälleen vihainen viesti Futuronille ja vajaan viikon (+ muutaman hoputusviestin) jälkeen he saivat sivuston toimintakuntoon. Kuulemma tuon vuoden takaisen irtisanomisfiaskon jälkeen domainin automaattinen uusinta oli pois päältä tms.

Eli paskan möivät. Olkaa hyvä ja kiertäkää tämä satiaispesä kaukaa ja levittäkää sanaa. Kunhan hieman ylimääräistä rahaa jossain välissä löytyy, tilaan palvelun joltain oikealta firmalta. Ehkä tämän kaiken ruljanssin olisi jotenkin kestänyt, jos firma olisi missään vaiheessa pahoitellut kämmejänsä tai tarjonneet jotain mahdollisesti hyvitykseksi tai edes pyytäneet anteeksi koko fiaskoa. Mutta ei niin ei, laittavat vaan kaikki muiden (yleensä asiakkaan) syyksi ja pesevät kätensä kaikista ongelmista.

Lisää mainioita tarinoita Futuronista voipi lukea seuraavista osoitteista ja lisää on netti pullollaan:

Pahoittelen kirjoituksessa esiintyviä typotuksia ja muita virheitä. Tajunnanvirtaa oli tämä.

Powered by WordPress