Hurmetta ja lurexia

lokakuu 31, 2008

Harvoin mikään albumi iskee kertakuulemalta. Aikaisemmin niin on tapahtunut muistaakseni ainoastaan kahden levyn kohdalla. Toinen levyistä on tietysti Loven käsittämättömän hieno Forever Changes ja toisen kerran näin kävi Weezerin Green Albumin kohdalla. Viime viikolla laitoin luuriini Meat Loafin ikivihreän Bat Out Of Hell -levyn ja täytyy kyllä sanoa Barneyn sanoin että legen… wait for it, wait for it… DARY! Sinällään levy yltää ehkä omalla kaikkien aikojen listallani ainoastaan sinne 10-20 parhaan tienoille, mutta biisit ovat kuitenkin jo parin kerran kuuntelun jälkeen iskostuneet päähän.

Kyseisestä artistista olen toki kuullut aikaisemminkin, mutta kenties kaverin karski ulkoasu on saanut minut jättämään levyt aikaisemmin hyllyyn. Satuin kuitenkin päivänä eräänä vilkaisemaan Yle Teemalta jotain klassikkolevyt -ohjelmaa, jossa levy esiteltiin ja sitä kautta albumi tuli tutuksi.

Olli suosittelee:

Jos joku sattuu tämän lukemaan ja uskaltaa sen vieläpä tunnustaa, olisi kiva kuulla, mitkä levyt ovat mahdollisesti muille aiheuttaneet sydämentykytyksiä jo ensimmäisellä kuuntelukerralla ja minkälaisia ovat muiden kaikkien aikojen top-3 -levylistat.

Powered by WordPress