Hurmetta ja lurexia

marraskuu 25, 2008

Otos-palvelun palvelimen kello ei pysynyt ajassa. Lukuisten kokeilujen jälkeen date-komento näytti edelleen kellon olevan päin honkia, vaikka ntpdate näyttikin päällisin puolin toimivan. Pitkällisen googletuksen jälkeen vastaan tuli kuitenkin tämä sivusto, jonka ohjeiden mukaan sain kellon viimein aikaan. Eli tiedostoon /proc/sys/xen/independent_wallclock arvo 1 oletusarvo nollan sijaan ja sen jälkeen ntpdate alkoi toimia normaalisti. Lopuksi vielä simppeli joka tunti toistuva cron-työ, joka pitää kellon jatkossakin ajassa:

# crontab -e

Ja tiedostoon rivi

@hourly /usr/sbin/ntpdate -us 0.fi.pool.ntp.org 1.fi.pool.ntp.org 2.fi.pool.ntp.org

Huomioitavaa on, että ntpdate asentuu tuonne /usr/sbin-hakemistoon, jolloin crontab vaatii luonnollisesti koko polun toimiakseen. Tuo @hourly on kätevä taikasana (lue lisää: http://team.macnn.com/drafts/crontab_defs.html) sen sijaan, että kirjoittaisi normaalin * * * * *-rimpsun.

Powered by WordPress